string(0) ""

Kookee kookee: Το απόλυτο hit του καλοκαιριού το τραγουδάει ένα παπαγαλάκι cockatiel

Στέλλα Πανοπούλου

30/05/2024

Το απόλυτο hit του καλοκαιριού είναι εδώ, και μπορεί να είναι περσινό, αλλά κάτι τέτοιο δεν μας πειράζει, γιατί ταυτόχρονα είναι και τρομερά διαχρονικό.

Αν έχετε εξαντλήσει όλα τα αγαπημένα σας χορευτικά τραγούδια παίζοντάς τα στο repeat του Spotify, και ψάχνετε απεγνωσμένα καινούρια μουσική, μην ανησυχείτε. Σας έχουμε ένα ολόκληρο κανάλι γεμάτο βίντεο με ανεβαστικά τραγούδια που θα σας κολλήσουν και θα παίζουν στο κεφάλι σας απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ! Το κανάλι αυτό φιλοξενεί στο YouTube πολλούς διαφορετικούς τραγουδιστές, άλλους με φτερά και πούπουλα, και άλλους με γούνα. Ο αγαπημένος μας είναι σίγουρα το cockatiel με το όνομα Ginger, και το απόλυτο hit του καλοκαιριού δεν είναι άλλο από το Kookee Kookee.

Πίσω από τον ξεσηκωτικό αυτό ρυθμό, βρίσκεται ο ταλαντούχος Νοτιοαφρικανός δημιουργός Kiffness, στον οποίο ανήκει και το εν λόγω κανάλι. Ο Kiffness βρίσκει στο διαδίκτυο αστεία και χαριτωμένα βίντεο με ζωάκια που κάνουν τους δικούς τους, περίεργους και πρωτότυπους ήχους, τους οποίους μελοποιεί προσθέτοντας επιπλέον στίχους, και παίζοντας αρμόνιο, κιθάρα, και τρομπέτα.

Στο παραπάνω βίντεο, ο αξιολάτρευτος Ginger τραγουδάει… Kookee kookee, και ο Kiffness μας εξηγεί κάτι που μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε εύκολα και μόνοι μας: ότι το τραγούδι αυτό έχει την υπερφυσική ικανότητα να θεραπεύει κάθε είδους στενοχώρια, και να αποκαθιστά την πίστη μας στην ανθρωπότητα.

Το πιο ενδιαφέρον και διασκεδαστικό χαρακτηριστικό των τραγουδιών του Kiffness είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπληρώνει με στίχους – που με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να βγάζουν νόημα – τα λόγια που (φαντάζεται ότι) ακούει να τραγουδούν τα υπέροχα ζωάκια τα βίντεο των οποίων χρησιμοποιεί στα μοντάζ του.

Ένα ακόμα καταπληκτικό παράδειγμα είναι η πιο πρόσφατη μπαλάντα I go meow την οποία τραγουδά μαζί με τη βαθιά ευαίσθητη και ταλαντούχα γάτα Cala. Η γατούλα νιαουρίζει έναν συγκινητικό σκοπό, και ο Kiffness συμπληρώνει με βαθυστόχαστα λόγια τους ήχους της, παράγοντας ένα άρτιο μουσικό αποτέλεσμα. “Κρίμα που δεν ξέρεις ποια είσαι, μικρή γατούλα, γιατί είσαι ένα λαμπερό αστέρι,” παρηγορεί ο Kiffness την τραγουδιάρα γάτα με τα υπαρξιακά, κι εμείς βαϊμπάρουμε.

Για τους φίλους των… σκυλάδικων, ο Kiffness έχει ηχογραφήσει φανταστικά τραγούδια με σκυλάκια για πρώτη φωνή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Haiku του χάσκι, που εμπνέει τον δημιουργό να τραγουδήσει “Ήρθε η ώρα για μένα να τραγουδήσω μια αρχαία μελωδία των χάσκι που γράφτηκε πολλά χρόνια πριν, από τους ανθρώπους μου στο χιόνι”.

Αυτό που υπογραμμίζουν οι περισσότεροι fans στα σχόλια, πολλοί εκ των οποίων γνωρίζουν από μουσική, είναι το επίπεδο γνώσεων και μουσικής αρτιότητας που χαρακτηρίζει τις συνθέσεις του Kiffness, που θεωρείται από πολλούς μουσική διάνοια. Εμείς μπορεί να μην είμαστε σε θέση να κρίνουμε αν ο δημιουργός των πιασάρικων τραγουδιών είναι διάνοια ή όχι, ξέρουμε όμως σίγουρα ότι στο τέλος της χρονιάς, οι κορώνες του dachschund-σειρήνας και ο ρέγκε ρυθμός της γάτας που τραγουδάει Oh Long Johnson, θα καταλάβουν ιδιαίτερα υψηλή θέση στην ετήσια αποτίμηση του Spotify μας.

Σχετικά άρθρα

Αυτόματες ταΐστρες και ποτίστρες: τα απόλυτα gadgets για το κατοικίδιό σας

Οι καλύτερες ταΐστρες και ποτίστρες για το κατοικίδιό σας

Έρευνα: Οι ελέφαντες απευθύνονται ο ένας στον άλλον χρησιμοποιώντας ονόματα