string(0) ""

5 πράγματα που κάνετε και εκνευρίζουν τις γάτες σας

Μυρτώ Τζώρτζου

07/09/2023

Photo: Shutterstock

Όσοι έχουμε γάτες το γνωρίζουμε καλά. Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν τα θέλουν σε καμιά περίπτωση.

Oι γάτες μπορεί να δείχνουν γενικά χαλαρές και cool, ότι δεν νοιάζονται για τίποτα και είναι στον κόσμο τους, όμως αυτό είναι λάθος. Νευριάζουν και τρελαίνονται όταν κάποια πράγματα συμβούν . Και μπορεί να πατήσουν ένα δαγκωματάκι ή να βγάλουν τα νυχάκια τους. Και δικαίως, εδώ που τα λέμε.

Για αυτό προσοχή!

Πάμε να δούμε λοιπόν 5 από αυτά τα εκνευριστικά πράγματα και προσπαθήστε να μην τα κάνετε συχνά.

1. Βάζουμε πολύ δυνατά τη μουσική

Τα αγαπημένα μας αυτά τετράποδα έχουν δορυφορικής λήψης αυτιά, ιδιαίτερα ευαίσθητα, που σημαίνει ότι πιάνουν και τον παραμικρό θόρυβο. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τις φρικάρετε και να τους σπάσετε τα νεύρα από το να βάλετε τέρμα τη μουσική. Κάποιες γάτες είναι μάλιστα πολύ ευαίσθητες στους θορύβους. Αστραπές, κεραυνοί, πυροτεχνήματα και δυνατή μουσική τις αγριεύει. Συχνά μάλιστα τρέχουν να κρυφτούν. Θυμηθείτε τι γίνεται το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ με τα πυροτεχνήματα. Σίγουρα το έχετε ζήσει αυτό. Υπάρχουν δε και κάποιες γάτες που στους δυνατούς θορύβους γίνονται επιθετικές.

2. Κοιμόμαστε μαζί και εμείς στριφογυρίζουμε στο κρεβάτι

Οι γάτες τρελαίνονται για ύπνο. Η σχέση τους με τον Μορφέα είναι μάλλον η πιο σημαντική σχέση στη ζωή τους. Και στον ύπνο θέλουν ηρεμία, τάξη και ασφάλεια. Αν εσείς στριφογυρίζετε ή πετάτε τα σκεπάσματα από εδώ και από εκεί νευρικά, λογικό είναι να τα πάρουν. Ταράζονται και γίνονται νευρικές. Γιατί, όπως αυτές, δεν κάθεστε και εσείς ήσυχα σε μια θέση;

3. Δεν τηρούμε το ημερήσιο πρόγραμμα

Εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά. Οι γάτες είναι πλάσματα που θέλουν τάξη, πρόγραμμα και συνήθεια. Τη ρουτίνα τους. Η ρουτίνα τις κάνει να νιώθουν σιγουριά και ασφάλεια. Ότι τα πράγματα πάνε καλά. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γάτες που το περιβάλλον τους αλλάζει συχνά είναι πιο επιρρεπείς στο να αρρωστήσουν. Για αυτό να έχετε σταθερό πρόγραμμα σίτισης, παιχνιδιού και ύπνου ώστε να μη νιώθουν ανασφάλεια και άγχος. Να ξέρουν περίπου πότε κάνουν τι.

4. Τις βάζουμε στο σπιτάκι του τρόμου

Οι έχοντες σκύλο ταξιδεύουν πιο συχνά μαζί του από τους άλλους που έχουν γάτα. Με αποτέλεσμα το καλαθάκι μεταφοράς να είναι οικείο, όσο αυτό μπορεί να γίνει, στο ζώο τους. Οι γάτες όμως μπαίνουν στο κλουβάκι αυτό για συγκεκριμένους, πάνω κάτω, λόγους, όπως για να πάνε στον κτηνίατρο ή για να πάνε σε κάποια φιλοξενία λόγω διακοπών. Με αποτέλεσμα να μην το θέλουν καθόλου. Και δεν έχουν καθόλου άδικο. Θα έχετε παρατηρήσει πώς εξαφανίζονται όταν το εμφανίζετε. Χάνονται κάτω από καναπέδες και κρεβάτια και…άντε να τις βγάλεις μετά από εκεί. Είπαμε, είναι και πονηρές και έξυπνες ταυτόχρονα.

5. Τους κάνουμε με το ζόρι αγκαλιές και ζουλήγματα

Επιστρέφετε σπίτι από τη δουλειά. Η γατούλα σας, σας έχει λείψει αφάνταστα. Το πρώτο λοιπόν πράγμα που θα κάνετε είναι να τρέξετε να την πάρετε αγκαλιά, να τη ζουλήξετε όσο δεν παίρνει και γενικά να την αναστατώσετε. Και να της κάνετε τη γούνα άνω κάτω. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες φάσεις. Όταν δηλαδή σας έρχεται η όρεξη. Αυτές οι με το ζόρι ξαφνικές υπερβολικές αγκαλιές τις νευριάζουν και συχνά κάνουν τα πάντα για να τις αποφύγουν. Εκεί μπορεί να πατήσουν και μια δαγκωματιά. Άδικο θα έχουν; Εσείς το ίδιο δεν θα κάνατε στη θέση τους;

Σχετικά άρθρα

Τι είναι το «τρίτο βλέφαρο» στις γάτες

Οι ερωτήσεις που θα σας έκανε η γάτα σας αν μπορούσε να μιλήσει

Αυτές είναι οι πραγματικές διαφορές ανάμεσα στους σκύλους και τους λύκους