string(67) "Η Rosey Blue και οι γάτες της, ο Phil και η Lucy"
Η Rosey Blue και οι γάτες της, ο Phil και η Lucy

O Phil και η Lucy της Rosey Blue

Δημήτρης Φαλλιέρος

13/09/2023

Στο σπίτι της τραγουδίστριας μένουν ένας γκουρού και μια γάτα σαν την Πάστα Φλώρα από το «Μια τρελή-τρελή οικογένεια».

«Λοιπόν, από δω είναι ο Phil O’Malley και η Lucy Morningstar. Έχουν όνομα και επώνυμο όπως πρέπει. Ο Phil είναι δέκα ετών, με ψυχή και σώμα τρίχρονου, προσωπικότητα απίστευτη –νομίζω ότι πλέον είναι μια οντότητα από μόνος του, κάποιος guru, κάποιος θεός που η τωρινή του ενσάρκωση είναι γάτος– έχω αδυναμία αν δεν φάνηκε.

Και η Lucy μια κατάλευκη κοκόνα με μάτια David Bowie, δύο ετών, που είναι μια μηχανή πουρπουρίσματος. Όσο για την προσωπικότητά της είναι η Πάστα Φλώρα – Μαίρη Αρώνη στο “Μια τρελή τρελή οικογένεια”.

Το όνομα του Phil βγήκε απ’ τον Thomas O’Malley τον γάτο από τις Αριστόγατες, παίρνοντας όμως το μικρό όνομα του ηθοποιού που έκανε τη φωνή του. Και η Lucy εκ του Lucifer γιατί είναι υπέρλαμπρη σαν το χιόνι. 

Νομίζω ότι οι ιστορίες και των δύο είναι φοβερές γιατί ακριβώς τη στιγμή που τους ζήτησα… ήρθαν!

Phil O’Malley

Για τον Φιλάκο ήταν Οκτώβρης του ‘13 και ήμουν στο Αγρίνιο για live με την τότε μπάντα μου. Στον δρόμο που γυρνούσαμε όλοι μαζί, ήμασταν με βανάκι, τους έλεγα πόσο πολύ θέλω έναν γάτο (ήθελα αρσενικό για κάποιον λόγο) και πόσο πολύ θέλω κ.λπ. κλπ.

Μόλις έφτασα Αθήνα έβρεχε πάρα πολύ αλλά είχα πει ότι θα πάω στο bazaar για το καταφύγιο του Ζωγράφου να στηρίξω. Και πήγα πάρα την κούραση, το ταξίδι και τη βροχή… εκεί σε κάποια φάση ήρθαν δύο εθελόντριες και κρατούσαν ένα μικρό fluffy πανβρώμικο γατί.

Τον είχαν βρει μες στη ρόδα ενός φορτηγού. Τον άφησαν κάτω και ήρθε πάνω μου νιαουριστός. Ειλικρινά όπου πήγαινα πήγαινε. Και μετά όταν ήρθε η ώρα να φύγω και αφού μου είπαν πολλές φορές να τον πάρω (φυσικά και ήθελα αλλά δεν είχα ποτέ κατοικίδιο και δεν είχα τίποτα από φαγητό, άμμο κ.λπ), τον πήρα .

Για δύο μέρες μέχρι να πάμε στη γιατρό (ήταν ΣΚ) νόμιζα ότι ήταν κορίτσι και τον φώναζα Lucy. Η γιατρός είπε ότι είναι ένας υγιέστατος 2 μηνών γατούλης Αιγαίου. Δεν μπορώ να περιγράψω την αγάπη, το άγχος, τις αγκαλιές, τα ταξίδια, την επικοινωνία, τους καυγάδες, την τρυφερότητα με αυτό το γατί. Με έχει σώσει από πολύ δύσκολες φάσεις στη ζωή μου. Αισθάνομαι ένα καρμικό δέσιμο και μια τεράστια αγάπη

Lucy Morningstar

Λίγα χρόνια αργότερα, τέλη Αυγούστου 2021, βρε να θέλω μια λευκή θηλυκιά (σκεφτόμουν μιας που ήμουν πλέον σε μεγάλο σπίτι να έχω και μια παρέα για τον Φιλάκο γιατί ταξιδεύω πολύ και δεν ήθελα να με περιμένει μόνος του), τέλος πάντων στέλνω στην αγαπημένη μας κτηνίατρο και φίλη Νάνσυ Μπλέτσα που έχει το The Pet Society, ότι αν πάρει το μάτι της κάτι, να μου πει.

Επειδή η Νάνσυ ασχολείται πάρα πολύ με τις φιλοζωικές οργανώσεις έστειλα σε εκείνη γιατί στέλνει συνέχεια για υιοθεσίες. Ε, εκείνη τη στιγμή που της έστειλα μου έστειλε κατευθείαν από έναν γνωστό της που είχε βρει γατάκια ημερών στην αυλή του και μέσα σε αυτά ήταν και ένα κατάλευκο. Του έστειλα και του είπα και ότι αν δεν ήταν διαθέσιμο και δεν δώσει όλα τα γατάκια, θα πάρω κάποιο άλλο.

Με τα πολλά, αυτός που του είχε πει για το λευκό το ακύρωσε –όλα αυτά πάλι την ίδια μέρα– και πήγα και πήρα τη μικρή που ήταν η πιο φασαριόζα απ’ όλα. Μόλις την έφερα σπίτι ήταν σα να ζούσε εδώ από πάντα. Ήταν ένα λευκό ποντικίδι που ταϊζόταν με μπιμπερό και παρότι ήξερα ότι υπάρχει περίπτωση κώφωσης δεν με ένοιαζε καθόλου. Εδώ θα έπαιρνε αγάπη.

Κάθε μέρα είναι ευλογία που έχω αυτά τα πλάσματα εδώ μαζί μου. Παίζουμε, παίζουνε, χαλαρώνουμε, κάνουμε πολλές αγκαλιές και καλώς ή κακώς δεν μπορώ να σκεφτώ να ανοίγω την πόρτα του σπιτιού μου και να μη με περιμένουν εκεί. Είναι οικογένεια. Είμαστε οικογένεια.

Ο Phil και η Lucy αγκαλιά

Έχουν πολύ διαφορετική προσωπικότητα, αν και η Lucy έχει πάρει πολλά πράγματα από τον Phil μιας και μεγαλώνει μαζί του.

Για παράδειγμα δεν κάνει ποτέ ζημιές κανένας τους, φωνάζουν όταν κρατάνε στο στόμα τους παιχνίδι, επειδή ο Φιλάκος δεν περπατάει πια στα μπαλκόνια –ευτυχώς παναΐαμ– δεν το έχει κάνει ούτε η μικρή και είναι τίγκα φιλικά, δεν επιτίθενται ποτέ σε κανέναν.

Ο Φιλάκος θέλει πιο πολύ χρόνο για να αφήσει κάποιον να τον χαϊδέψει αλλά πάντα θα κάτσει δίπλα σου, και αν έχει σπαστεί απλά θα φύγει. Η Λούση απ’ την άλλη, την πιάνεις και πουρπουρίζει αμέσως. Ο Phil είναι πολύ ομιλητικός, κάνεις διάλογο κανονικά, και ακούει ό,τι του λες , είναι πολύ ενεργητικός, κυνηγός και παιχνιδιάρης. Η Lucy είναι λίγο πιο χαλαρή αν και της αρέσει να κυνηγάει μπαλάκια. Ο Phil κάνει φέτσινγκ και έχει αδυναμία στις κάλτσες και στο να αδειάζει το συρτάρι μου με αυτές. Μόνο αυτό όμως . Και στους δύο αρέσει η μουσική. Πάντα τους βάζω μουσική και όταν έρχονται φίλοι μουσικοί για πρόβα ο Phil πάντα κάθεται μαζί, παρατηρεί και αράζει. Δεν γίνεται και αλλιώς , έχουν μάθει μέσα στη μουσική. 

Ο Phil φοβάται τους κεραυνούς και τα μπουμπουνητά, και πάντα όταν δεν είμαι καλά έρχεται πάνω μου. Η Lucy είναι σε έναν δικό της κόσμο που όλα είναι ουράνια τόξα. Και λατρεύει να κοιμάται μέσα στις γλάστρες και να παίζει με τα χώματα.

Αν είχαν ανθρώπινη φωνή ο Phil θα με έκραζε όταν λείπω πολύ, όταν δεν έχει κονσέρβα , θα μου έλεγε να σταματήσω αμέσως να κλαίω γιατί δεν μπορεί, και πολλά άλλα που δεν μπορώ να μαντέψω. Ίσως και ότι με αγαπάει; (χιχιχι)

Η Lucy θα έλεγε κάτι που δεν θα έβγαζε νόημα, κάτι όμως που θα καταλάβαιναν πολύ καλά τα μικρά παιδάκια. Α! επίσης ότι πεινάει. 

Γενικά αισθάνομαι τεράστια σύνδεση με τη φύση και αυτό περιλαμβάνει και τα φυτά και τα ζώα. Έχω αντιμετωπίσει τους ανθρώπους της επαρχίας, μιας που έχω οικογένεια εκεί, και ξέρω τη σχέση τους με όλα τα ζώα εκτός από τα κτηνοτροφικά τους. Πολλές φορές σπαράζει η καρδιά μου με την καταστροφή που έχουμε προκαλέσει στην πανίδα μας.

Φέτος πήγα και σε ένα από τα καλέσματα του Save Your Hood με την Anima για την αναζήτηση πυρόπληκτων ζώων και ειλικρινά είναι κάτι που θέλει γερό στομάχι, να αντικρίσεις και να καταγράψεις όλη την καταστροφή, αλλά είναι και θαύμα όταν βρίσκεις έστω ένα πλάσμα που τα κατάφερε. 

Ποιο τραγούδι θα τους αφιέρωνα; Στη Lucy θα αφιέρωνα το She’s a Rainbow των Rolling Stones και στον Phil το The Way I Walk των The Cramps και χίλια πεντακόσια ακόμα κομμάτια αγάπης και ευγνωμοσύνης».

*Η Rosey Blue είναι τραγουδίστρια-τραγουδοποιός από την Αθήνα. Έχει σπουδάσει κλασική, τζαζ και μοντέρνα φωνητική και έχει συνεργαστεί με διάφορα συγκροτήματα. Το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ “Swans” κυκλοφόρησε το 2021 από την Inner Ear.

Σχετικά άρθρα

Happy pet. Happy you. Γνωρίστε τις premium σειρές τροφής της Farmina

Γιατί ο σκύλος σας σάς ακουμπάει με το πόδι του

Κατά πόσο το χρώμα μιας γάτας καθορίζει την προσωπικότητά της