string(0) ""

Viral γίνεται γάτα που σκρολάρει στην οθόνη του tablet με τη γλώσσα της

Στέλλα Πανοπούλου

09/02/2024

Photo: Unsplash

Πολλές συζητήσεις γίνονται για τα σημερινά παιδιά που δεν μπορούν να ξεκολλήσουν τα μάτια τους από ένα tablet. Πανέξυπνα, με δεξιότητες που δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε στην ηλικία τους, παίζουν τον κόσμο στα δάχτυλα, αλλά ταυτόχρονα χάνουν εμπειρίες σημαντικές για την ολοκληρωμένη συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Ως τώρα, λοιπόν, γνωρίζατε το φαινόμενο των “παιδιών του iPad”. Ετοιμαστείτε να ξεχάσετε αυτά που ξέρετε, γιατί τώρα έρχεται μια νέα ανησυχία να ταράξει γονείς κατοικιδίων που παραμένουν καχύποπτοι απέναντι στην τεχνολογία: Οι γάτες του iPad.

left arrow
right arrow

Φανταστείτε, λοιπόν, εκεί που κάνατε μεγάλα όνειρα για τη γάτα σας και θέλατε να τη δείτε σημαιοφόρο στο γατοσχολείο, να μπαίνετε στο δωμάτιο και να την πιάνετε στα πράσα να… σκρολάρει με τις ώρες. Αμέσως, ένα σωρό άγχη κατακλύζουν το νου σας: χρειάζεται επίβλεψη από τις κακές επιρροές του ίντερνετ; Τι μπορεί να βρει κανείς, άραγε, στο dark web για γάτες; Παράνομες κονσέρβες; Κι αν γνωρίσει κανένα Τεντιμπόη σε κάποιο cat room;

Το βίντεο που μοιράστηκε πριν λίγες εβδομάδες η @doja.rat.sexy στον λογαριασμό της στο TikTok συνοψίζει με πολύ χιούμορ το vibe της εποχής μας. Στο βίντεο, η κηδεμόνας μένει έκπληκτη όταν πετυχαίνει τη γάτα της να σκρολάρει κανονικότατα στο tablet πηγαίνοντας από το ένα βίντεο με άγρια ζώα στο άλλο, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα και την πατούσα της.

Αυτή τη στιγμή το βίντεο ξεπερνά τις 7,5 εκατομμύρια προβολές και τα 971.000 likes, και δικαίως. Δεν ταυτίζονται μόνο οι γάτες μας με την πρωταγωνίστρια του βίντεο, αλλά κι εμείς οι ίδιοι.

Τελευταία, περνάω κι εγώ αρκετό χρόνο με τις γάτες μου αγκαλιά, βάζοντάς τους βιντεάκια με ποντίκια, πουλιά, ακόμη και κατσαρίδες στο YouTube. Ο ένας γάτος μου αρνείται να εστιάσει στο κινητό για πάνω από 2 δευτερόλεπτα, ενώ η άλλη λατρεύει να ακολουθεί τα πίξελ με τα μάτια της, κι ενίοτε να προσπαθεί να πιάσει οτιδήποτε κινείται στην οθόνη. Δεν ξέρω γιατί μου αρέσει τόσο πολύ αυτή η απασχόληση. Μου φαίνεται αστείο να εξανθρωπίζω τα κατοικίδιά μου; Βρίσκω ενδιαφέρον στο να αναρωτιέμαι τι σκέφτονται την ώρα που προσπαθούν να πιάσουν το ποντίκι με το πατουσάκι τους; Νομίζω ότι αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι η αίσθηση ότι μοιράζομαι μια ασχολία μαζί τους, κι ας μην καταφέρω ποτέ να μάθω τι συμβαίνει στο μυαλό τους εκείνη την ώρα.

Σχετικά άρθρα

Τι είναι το «τρίτο βλέφαρο» στις γάτες

Οι ερωτήσεις που θα σας έκανε η γάτα σας αν μπορούσε να μιλήσει

Αυτές είναι οι πραγματικές διαφορές ανάμεσα στους σκύλους και τους λύκους