string(0) ""

Άμμος υγιεινής για τη γάτα σας – Οι τοp στην αγορά

Στέλλα Πανοπούλου

21/11/2023

Photo: Shutterstock

Η χρήση της άμμου υγιεινής, αν έχετε γάτα, είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε.

Οι γάτες είναι πεντακάθαρα ζώα, καθώς πλένονται συνεχώς με τη σκληρή σαν γυαλόχαρτο γλώσσα τους. Παρόλα αυτά, η τουαλέτα με την άμμο που έχετε στο σπίτι σας, συχνά σχετίζεται με διάφορα καθημερινά προβλήματα, όπως δυσάρεστες οσμές, λερωμένο πάτωμα, και σκόνη.

Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεστε να ταλαιπωρείστε εσείς ή η αγαπημένη γατούλα σας κατά τη χρήση και τον καθαρισμό της άμμου υγιεινής της. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι άμμου για όλα τα γούστα και τις ανάγκες. Αν θέλετε μια οικονομική και εύκολη λύση, υπάρχουν άμμοι μπετονίτη υψηλής ποιότητας που σβολιάζουν αποτελεσματικά και καλύπτουν τις δυσάρεστες οσμές. Αν θέλετε να αποφύγετε τη σκόνη ώστε να μην επιβαρύνεται το αναπνευστικό σύστημα της γάτας σας, αν ονειρεύεστε καθαρό πάτωμα, και αν προτιμάτε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση, επιλέξτε άμμο Tofu ή pellet.

Η άμμος Tofu αποτελεί μια φυσική λύση που κατασκευάζεται από ίνες σόγιας που περισσεύουν από την παραγωγή γάλακτος σόγιας και τόφου. Είναι ιδιαίτερα απορροφητική, με αποτέλεσμα να εξαφανίζει τις μυρωδιές.

Όσο για το pellet από ξύλο, πρόκειται για μία ακόμα βιώσιμη και υγιεινή λύση χωρίς σκόνη και οσμές, η οποία κατασκευάζεται από μια ποικιλία απορροφητικών βιοδιασπώμενων υλικών. Αντί να σβολιάζει, το pellet αποσυντίθεται όταν βραχεί, με αποτέλεσμα να μένουν φρέσκα pellets στην κορυφή. Για να αφαιρέσετε το χρησιμοποιημένο pellet και να καθαρίσετε, χρειάζεται να προμηθευτείτε μια ειδική αμμολεκάνη για pellet.

Εμείς επιλέξαμε τις καλύτερες άμμους της αγοράς και τις μοιραζόμαστε μαζί σας:

High Clean Baby Powder 10L

Άμμος υγιεινής υψηλής ποιότητας που δημιουργεί σβόλους, 99,5% χωρίς σκόνη, εγκλωβίζει τις οσμές, απορροφά σε μεγάλο βαθμό και σβολιάζει, από άριστης ποιότητας λευκό μπετονίτη.

Βρείτε την εδώ.

Cat’s White Box Natural 6L

Άμμος υγιεινής υψηλής ποιότητας από 100% μπετονίτη που δημιουργεί σβόλους, 99,5% χωρίς σκόνη, εξουδετερώνει τις οσμές και απορροφά.

Βρείτε την εδώ.

Record Άμμος Tofu Be Natural 5,5L

Από υλικά 100% φυτικής προέλευσης, λειτουργεί σαν αδρανοποιητής οσμών. Πρόκειται για ένα αυτοσυγκολούμενο προϊόν, με τη χρήση του οποίου επιτρέπεται να ρίξετε τα περιττώματα της γάτας σας στην τουαλέτα, αποφεύγοντας τη συσσώρευση απορριμάτων στο σπίτι, καθώς και τη χρήση πλαστικής σακούλας.

Βρείτε την εδώ.

Cat’s Best Original 5L – 2.1Kg

Υπόστρωμα σε μορφή pellet που δημιουργεί σβόλους και απορροφά αποτελεσματικά τα υγρά και τις οσμές. Ως συγκολλητική άμμος για γάτες, η Cat’s Best Original χρησιμοποιεί τη φυσική δύναμη των ενεργών ινών ξύλου, οι οποίες απορροφούν και εγκλωβίζουν αποτελεσματικά υγρά και οσμές μέχρι και πάνω από επτά φορές τον δικό τους όγκο. Αυτό εξουδετερώνει τόσο εύκολα τις οσμές, που η άμμος μπορεί να παραμείνει στη λεκάνη μέχρι και επτά εβδομάδες. Η Cat’s Best Original λειτουργεί καλύτερα όταν αφαιρείτε τα στερεά εκκρίματα και τα συσσωρευμένα που σχηματίζονται μετά τη χρήση της από τη γάτα. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και χρήμα και διασφαλίζει τον τύπο υγιεινής και άνεσης που προτιμούν τα αγαπημένα μας αιλουροειδή.

Βρείτε την εδώ.

Cature Pellet Γάτας Odor Control Plus 20L

Οικολογικό υπόστρωμα υγιεινής σε ειδικά pellet φυσικού ξύλου με ενεργό άνθρακα για έξτρα απορροφητικότητα. Η Cature Pellet Odor Control Plus είναι υπεραπορροφητική, 100% βιοδιασπώμενη, και ιδανική για οικογένειες με παραπάνω από μία γάτες. Σβολιάζει και καθαρίζεται εύκολα, εξαλείφει όλες τις μυρωδιές με την φυσική δύναμη του ξύλου και διαρκεί έως 30 ημέρες για τη συσκευασία 6L και 4 μήνες για τη συσκευασία 20L. Σε αντίθεση με τον μπετονίτη, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν περιέχει χημικά αρώματα που ενοχλούν τις γάτες. Συγκρατεί τις οσμές μέχρι και 7 ημέρες χωρίς καθαρισμό ενώ μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων διατηρώντας το χώρο καθαρό και υγιή. Δεν περιέχει χημικά και τοξίνες, απορρίπτεται στη λεκάνη της τουαλέτας, και δεν δημιουργεί σκόνη.

Βρείτε την εδώ.

Σχετικά άρθρα

Πώς να παραμείνει η γάτα σας ήρεμη και χωρίς άγχος με καλεσμένους στο σπίτι

Γιατί η γάτα σας αντιπαθεί τον νέο σας σύντροφο

Πώς να μην γίνεστε αγενείς απέναντι στα κατοικίδια των άλλων