string(0) ""

Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο καλλωπισμός του κατοικιδίου σας – Τα καλύτερα αξεσουάρ της αγοράς

Στέλλα Πανοπούλου

28/02/2024

Photo: Shutterstock

Ένα κατοικίδιο σκυλάκι ή γατάκι έχει πολλές διαφορετικές ανάγκες, γι’ αυτό η υιοθεσία ενός ζώου πρέπει να προκύπτει μετά από σοβαρή σκέψη και οργάνωση.

Θα έχετε την υποχρέωση να το προστατεύετε από διάφορους κινδύνους και να βεβαιώνεστε ότι λαμβάνει την κατάλληλη φροντίδα για την υγεία του με τακτικές επισκέψεις στον κτηνίατρο, εξετάσεις, εμβόλια, και αντιπαρασιτικές θεραπείες. Θα πρέπει να το ταΐζετε μια τροφή υψηλής ποιότητας, να διατηρείτε καθαρή την άμμο της γάτας σας, και να βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα. Ακόμα, το σκυλάκι ή το γατάκι σας θα χρειαστεί οπωσδήποτε έστω μια βασική εκπαίδευση, καθώς και καθημερινή άσκηση και παιχνίδι.

Επιπλέον, μία βασική ανάγκη κάθε σκύλου ή γάτας είναι ο καλλωπισμός. Μπορεί να την αναφέρουμε τελευταία, αλλά αυτό δεν την καθιστά λιγότερο σημαντική. Οι γάτες πλένονται μόνες τους με τη γλώσσα τους, ενώ οι σκύλοι χρειάζονται μπάνιο περίπου μία φορά κάθε ένα-ενάμιση μήνα. Τα μακρύτριχα ζώα μπορεί να χρειάζονται κούρεμα ή περιποίηση του τριχώματός τους από επαγγελματία groomer, καθώς και κόψιμο των νυχιών τους (εκτός αν μάθετε να τα κόβετε εσείς). Τέλος, κάθε κατοικίδιο (και ειδικά τα πιο μακρύτριχα) χρειάζεται σχεδόν καθημερινό βούρτσισμα με μια καλή βούρτσα ή χτένα, ώστε να παραμένει το τρίχωμά και το δέρμα του υγιές και καθαρό.

Γιατί είναι σημαντικό το τακτικό βούρτσισμα της γάτας ή του σκύλου σας:

1. Μειώνει την εμφάνιση τριχόμπαλων καθώς η γάτα σας δεν καταπίνει τόσες ελεύθερες τρίχες καθαρίζοντας τη γούνα της.

2. Μειώνει τις ελεύθερες τρίχες στο σπίτι, καθώς με το βούρτσισμα μπορείτε να μαζεύετε τις τρίχες σε ένα μπαλάκι και να τις πετάτε, αντί να πέφτουν από τη γάτα ή τον σκύλο σας και να μαζεύονται σε θυσάνους που γεμίζουν τις γωνίες και αιωρούνται πάνω στα έπιπλα.

3. Το τρίχωμα ξεμπλέκεται και παραμένει απαλό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό ιδιαίτερα για τις μακρύτριχες γάτες και σκύλους, των οποίων το τρίχωμα μπορεί να δημιουργεί κόμπους και τζίβες, ενοχλώντας το ζώο.

4. Είναι ευκαιρία να εντοπίσετε τυχόν ψύλλους. Βουρτσίζοντας τον σκύλο ή τη γάτα σας, μπορεί να προλάβετε την εξάπλωση των ψύλλων εντοπίζοντας τα χαρακτηριστικά μικρά μαύρα στίγματα ή τα μπλεγμένα σημεία στο τρίχωμα του ζώου. Ακόμα, κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος, έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε τυχόν δερματικά προβλήματα, τραυματισμούς, ή όγκους.

5. Η ηλικιωμένη γάτα σας μπορεί να χρειάζεται βοήθεια με τον καλλωπισμό της καθώς ενδέχεται να μη φτάνει με τη γλώσσα της σε όλα τα σημεία του σώματός της.

6. Τα φυσικά έλαια μοιράζονται ομοιόμορφα στο τρίχωμα του σκύλου σας. Η γούνα του σκύλου περιέχει φυσικά έλαια που την καθιστούν απαλή και γυαλιστερή. Με το βούρτσισμα, βοηθάτε στην ομοιόμορφή εξάπλωσή τους σε όλο το τρίχωμα.

7. Είναι ευκαιρία να δεθείτε περισσότερο με το ζωάκι σας. Πολλά κατοικίδια ζώα απολαμβάνουν το βούρτσισμα στο τρίχωμά τους – το βιώνουν κάπως σαν μασάζ, ή χάδι. Γι’ αυτόν τον λόγο, υπάρχει περίπτωση το συχνό βούρτσισμα να σας φέρει πιο κοντά με τον σκύλο ή τη γάτα σας, και να ενισχύσει τη μεταξύ σας σχέση.

Έχοντας αναφερθεί στους βασικούς λόγους που καθιστούν το συχνό βούρτσισμα του σκύλου ή της γάτας σας απαραίτητο, ας δούμε κάποια από τα καλύτερα αξεσουάρ καλλωπισμού στην αγορά. Ψάξαμε και τα βρήκαμε για εσάς στο Pet City.

Pet Γάντι Περιποίησης Τριχώματος

Ο καλλωπισμός της γάτας ή του σκύλου σας δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολος. Φορέστε απλά το γάντι και χαϊδέψτε το αγαπημένο σας κατοικίδιο απομακρύνοντας τις τρίχες που είναι έτοιμες να πέσουν από τη γούνα του. Είναι κατάλληλο για σκύλους και γάτες με μακρύ, κοντό, ή σγουρό τρίχωμα. Διαστάσεις: 24x16cm.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Pawise Χτένα Dog Comb 77 Pins

Αυτή η οικολογική χτένα για σκύλους είναι ειδική για την αφαίρεση των κόμπων από το τρίχωμα του αγαπημένου σας κατοικιδίου. Διαθέτει 77 δόντια. Διαστάσεις: 21,5×5,5×1,4cm.

Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Pet Βούρτσα Διπλής Όψης

Βούρτσα διπλής όψης για μακρύτριχους σκύλους. Για τρίχωμα στιλπνό και απαλό, χωρίς κόμπους. Διαστάσεις: 23,5×6,5cm.

Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Pet Χτένα

Χτένα ειδική για το ξεμπέρδεμα των κόμπων του τριχώματος, με πλαστική λαβή και μεταλλικά δόντια. Αφαιρεί τους κόμπους χωρίς να τραυματίζει το δέρμα και χαρίζει στο κατοικίδιό σας καθαρό και όμορφο τρίχωμα. Διαστάσεις: 19×2,9cm.

Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Λαστιχένια Βούρτσα

Λαστιχένια βούρτσα για σκύλους. Ιδανική για μασάζ και για το μπάνιο του σκύλου σας. Εφαρμόζει στο χέρι σας ώστε να μπορείτε να αφαιρείτε τις τρίχες που είναι έτοιμες να πέσουν χαϊδεύοντας τον πιστό σας σύντροφο. Διαστάσεις: 13x9cm.

Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα

Μολοσσός: Ποιος είναι ο αγαθός γίγαντας του ζωικού βασιλείου

Γιατί οι σκύλοι τρώνε πέτρες και τι μπορείτε να κάνετε για να τους σταματήσετε

10 τρόποι να ψυχαγωγήσετε τη γάτα σας αν ζείτε σε μικρό διαμέρισμα