string(0) ""

Τα καλύτερα προϊόντα για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής του κατοικιδίου σας

Μυρτώ Τζώρτζου

21/02/2024

Photo: Shutterstock

Η σημασία της στοματικής υγιεινής των κατοικίδιων ζώων μας είναι κάτι που ειδικά τα τελευταία χρόνια μας απασχολεί πολύ.

Σύμφωνα με έρευνες η συντριπτική πλειοψηφία των ζώων μέχρι την ηλικία των 4 ετών παρουσιάζουν σημάδια περιοδοντικής νόσου που μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακές παθήσεις, δυσκολία στη λήψη τροφής, με συνέπεια τον υποσιτισμό, την απώλεια δοντιών ακόμη και καρδιακή νόσο. Για αυτό η καλή στοματική τους υγιεινή είναι κάτι παραπάνω από σημαντική και θα πρέπει να μην την αμελούμε.

Οι προειδοποιητικές ενδείξεις για προβλήματα στη στοματική κοιλότητα περιλαμβάνουν δυσάρεστη αναπνοή, οίδημα των ούλων στην περιοχή όπου εφάπτονται με τα δόντια, αιμορραγία στα ούλα.
Ζώα που πάσχουν από νόσο των ούλων ενδέχεται να εμφανίσουν βαθμιαίες αλλαγές και στη συμπεριφορά τους, όπως για παράδειγμα, μπορεί να μειωθεί η ζωντάνια τους και η κοινωνικότητά τους, να μην έχουν ιδιαίτερη όρεξη για παιχνίδι, να κρύβονται, να μη θέλουν να κάνουν πράγματα και γενικά να έχουν μια παράξενη συμπεριφορά.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορεί να πάρει κάποιος κηδεμόνας γάτας ή σκύλου ώστε να βοηθήσει το κατοικίδιό του να διατηρήσει τη στοματική του υγιεινή. Αυτά είναι μεταξύ άλλων στοματικά διαλύματα που βοηθούν την καλή οδοντική υγεία, παιχνίδια που συμβάλλουν στο καθάρισμα των δοντιών, λιχουδιές για την εξάλειψη της κακοσμίας αλλά και της πλάκας και της πέτρας.

Επίσης μπορεί να βρει φυσικά προϊόντα για την ουλίτιδα, διαλύματα φτιαγμένα με συστατικά φυσικής προέλευσης που εξαλείφουν τα βακτήρια, τα οποία είναι η βασική αιτία κακοσμίας του στόματος αλλά και την αφαίρεση της πλάκας.

Ένα λοιπόν τακτικό πρόγραμμα φροντίδας στο σπίτι μπορεί να προλάβει την εμφάνιση της περιοδοντικής νόσου.

Εμείς αναζητήσαμε στην αγορά τα καλύτερα προϊόντα στοματικής υγιεινής για τα κατοικίδιά σας, τα οποία θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία, και σας τα προτείνουμε. Και μην ξεχνάτε ότι η πρόληψη είναι η πιο σωστή θεραπεία.

AFP Παιχνίδι Σκύλου Futuristick Dental Chews L 28cm

Παιχνίδι για σκυλιά που βοηθάει στο καθάρισμα των δοντιών.

Ο συνδυασμός των 2 εύκαμπτων υλικών, από το οποίο είναι φτιαγμένο το Futuristick, το καθιστούν ανθεκτικό και ευχάριστο στο μάσημα του σκύλου σας. Τα μικρά εξογκώματα και οι μικρές εσοχές βοηθούν στον καθαρισμό των δοντιών και των ούλων καθώς το κατοικίδιό σας μασάει το παιχνίδι.

Μέγεθος: 4,6 x 4,4 x 28,0

Χαρακτηριστικά:

Mη τοξικό προϊόν

Μοντέρνα σχέδιο και ζωντανά χρώματα τα οποία ενθαρρύνουν το παιχνίδι

Βοηθάει στον καθαρισμό των δοντιών και των ούλων όσο το σκυλί σας μασάει το Futuristick

Κατάλληλο για μεγαλόσωμα σκυλιά

Παρατήρηση:

Το προϊόν διατίθεται σε διάφορα χρώματα και η επιλογή χρώματος γίνεται τυχαία.

Θα το βρείτε εδώ

Tropiclean Enticers Gel Smoked Beef Brisket 118ml

Τζελ για σκύλους που βοηθάει στην καταπολέμηση της πλάκας και προσφέρει δροσερή αναπνοή.

Το TropiClean Enticers Teeth Cleaning Gel – Smoked Beef Brisket Flavor είναι ένα αλμυρό διάλυμα στοματικής περιποίησης με γεύση καπνιστού μοσχαριού, που θα κάνει τον σκύλο σας να εκλιπαρεί για καθαρά δόντια! Η καπνιστή γεύση μοσχαριού είναι τρεις φορές γευστικότερη από τα υπόλοιπα gel! Το gel είναι φτιαγμένο με συστατικά φυσικής προέλευσης και αποδεδειγμένα βοηθά στην εξάλειψη του 99,9% των βακτηρίων, της βασικής αιτίας της κακοσμίας του στόματος αλλά και στην αφαίρεση της πλάκας.

Οδηγίες Χρήσης:

Εφαρμόστε σταγόνες σε μέγεθος μαργαριταριού σε κάθε πλευρά του στόματος του σκύλου σας καθημερινά (δείτε τον πίνακα δοσολογίας). Για μέγιστη ισχύ καθαρισμού των δοντιών, κρατήστε μακριά από το κατοικίδιό σας το φαγητό και το νερό για 30 λεπτά πριν και μετά την εφαρμογή. Η χρήση γίνεται στην κορυφή των δοντιών.

Βουρτσίστε μία φορά την ημέρα.

Συσκευασία: 59ml- 2oz

Θα το βρείτε εδώ

Tropiclean Enticers Gel Honey Marinated Chicken 59ml

Τζελ για σκύλους που βοηθάει στην καταπολέμηση της πλάκας και προσφέρει δροσερή αναπνοή.

Το TropiClean Enticers Teeth Cleaning Gel – Honey Marinated Chicken Flavor είναι ένα αλμυρό διάλυμα στοματικής περιποίησης με γεύση κοτόπουλου μαριναρισμένο με μέλι, που θα κάνει τον σκύλο σας να εκλιπαρεί για καθαρά δόντια! Η γεύση μαριναρισμένου κοτόπουλου είναι τρεις φορές γευστικότερη από τα υπόλοιπα gel! Το gel είναι φτιαγμένο με συστατικά φυσικής προέλευσης και αποδεδειγμένα βοηθά στην εξάλειψη του 99,9% των βακτηρίων, της βασικής αιτίας της κακοσμίας του στόματος αλλά και στην αφαίρεση της πλάκας.

Οδηγίες Χρήσης:

Εφαρμόστε σταγόνες σε μέγεθος μαργαριταριού σε κάθε πλευρά του στόματος του σκύλου σας καθημερινά (δείτε τον πίνακα δοσολογίας). Για μέγιστη ισχύ καθαρισμού των δοντιών, κρατήστε μακριά από το κατοικίδιό σας το φαγητό και το νερό για 30 λεπτά πριν και μετά την εφαρμογή. Η χρήση γίνεται στην κορυφή των δοντιών.

Βουρτσίστε μία φορά την ημέρα.

Συσκευασία: 59ml- 2oz

Θα το βρείτε εδώ

Vet Aquadent 250ml

Διατροφικό συμπλήρωμα στοματικής υγιεινής για σκύλους και γάτες, κατά της οδοντικής πλάκας.

Το Vet Aquadent δημιουργήθηκε από κτηνιάτρους για την καθημερινή στοματική υγιεινή του σκύλου και της γάτας.

Χαρακτηριστικά:

Παρέχει καθαρή αναπνοή

Καταπολεμάει την οδοντική πλάκα

Θα το βρείτε εδώ


Plaque Off Cat Σκόνη 40G

Σκόνη για την εξάλειψη της πλάκας, της πέτρας και της κακοσμίας του κατοικιδίου σας.

Η κακοσμία είναι μία ένδειξη ότι το ζώο σας αντιμετωπίζει προβλήματα στοματικής υγιεινής. Το Plaque Off είναι ένας εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε τη στοματική υγιεινή του κατοικιδίου σας. Ιδανικό για την εξάλειψη της κακοσμίας καθώς και της υπάρχουσας πλάκας και της πέτρας.

Είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν που περιέχει ένα πατενταρισμένο είδος φυκιού, με αποδεδειγμένα οφέλη στη στοματική υγιεινή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά. Το 85% των σκύλων και το 75% των γατών άνω των τριών ετών εμφανίζουν ουλίτιδα, η οποία προκαλεί πόνο στο στόμα και μπορεί να επιφέρει απώλεια δοντιών.

Το Plaque Off είναι μια καινοτόμος θεραπεία απαραίτητη για τη στοματική υγιεινή της γάτας σας.  Αν το κατοικίδιό σας υποφέρει από κακοσμία, η κύρια αιτία στο 80% των περιπτώσεων είναι η οδοντική πλάκα και πέτρα.

Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους ελέγχου της πλάκας, το Plaque Off δρα μέσω του αγγειακού συστήματος. Αποτρέπει την επικόλληση της πλάκας στα δόντια και μαλακώνει τα υπάρχοντα υπολείμματα πέτρας.

Αισθητή βελτίωση παρατηρείται συνήθως την 3η εβδομάδα της θεραπείας.

Πρώτο σημάδι βελτίωσης είναι η εξαφάνιση της κακής αναπνοής.

Σε δεύτερη φάση η υπάρχουσα πέτρα μαλακώνει και αποσπάται με τον χρόνο

Το Plaque Off έχει εγκριθεί από τον διεθνή οργανισμό VOHC για επιστημονικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα, στον έλεγχο της πλάκας και της τρυγίας.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ιώδιο φυκιού, το προϊόν μπορεί να μην είναι κατάλληλο σε ζώα που ακολουθούν θεραπεία υποθυρεοειδισμού. Πριν τη χρήση του συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο.

Θα το βρείτε εδώ

Plaque Off Dental Care Bones 485G

Λιχουδιά για την εξάλειψη της πλάκας, της πέτρας και της κακοσμίας, για όλους τους σκύλους.

Τα ProDen Plaque Off Dental Care Bones αποτελούν την πρώτη και μοναδική διπλής δράσης φόρμουλα για τη στοματική υγιεινή των σκύλων που λειτουργεί 2 σε 1, μηχανικά και συστηματικά. Το εξελιγμένο σχήμα τους βοηθάει στον καθαρισμό των δοντιών και μειώνει τον σχηματισμό της πέτρας και της πλάκας.

Η μοναδική φόρμουλα του ProDen Plaque off, 100% φυσικό και κλινικά αποδεδειγμένο, συνεισφέρει με βέλτιστο τρόπο στη μείωση της δυσάρεστης αναπνοής, της υπάρχουσας πέτρας και πλάκας και αποτρέπει τον αποσχηματισμό τους. Έχει σχήμα κόκκαλου ιδανικό για τον καθαρισμό των δοντιών και την καταπολέμηση της πέτρας και πλάκας καθώς διαθέτει ισχυρή δράση στη μείωση της δυσάρεστης αναπνοής.

Με αυτή τη νέα προσέγγιση στην στοματική υγιεινή, ένα “Dental Care Bone” ανά ημέρα για τις μεγαλόσωμες φυλές και μισό “Dental Care Bone”  ανά ημέρα για τις μικρόσωμες φυλές, αρκεί για να βελτιώσει τη στοματική τους υγιεινή! Τα “ProDen PlaqueOff Dental Care Bones” είναι ιδιαίτερα γευστικά και αποδεκτά από τους σκύλους. Το προϊόν είναι 100% φυσικό, χωρίς γλουτένη και χωρίς σιτηρά.

Χαρακτηριστικά

Φυσικό συμπλήρωμα διατροφής κατά της πλάκας, της πέτρας και της δυσοσμίας, σε μορφή κόκαλου για εύκολη χορήγηση

Ιδανικό για όλους τους σκύλους καθώς μπορείτε εύκολα να το σπάσετε στη μέση για τους μικρόσωμους σκύλους

Χρησιμοποιείται είτε για την καταπολέμηση της πέτρας, της πλάκας και της κακοσμίας, είτε προληπτικά

Θα το βρείτε εδώ

Tropiclean Fresh Breath Οδοντικό Κιτ 2 Εβδομάδων

Οδοντικό σετ για σκύλους, για την απομάκρυνση της πλάκας και τη διατήρηση φρέσκιας αναπνοής.

Το TropiClean Fresh Breath Dental Trial Kit παρέχει ποσότητα 2 εβδομάδων και αποτελείται από ένα μπουκάλι Clean Teeth Oral Care Gel (0.5oz-15ml) που βοηθά στην απομάκρυνση της πλάκας και από ένα μπουκάλι Dental Health Solution (4oz-120ml), το οποίο παρέχει φρέσκια αναπνοή με διάρκεια έως και 12 ώρες.

Το οδοντικό κιτ σκύλου είναι ένα ασφαλές και εύκολο ξεκίνημα για να δοκιμάσετε μια ρουτίνα στοματικής φροντίδας για τον σκύλο σας.

Χρησιμοποιήστε το TropiClean Fresh Breath Dental Trial Kit για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να καθαρίσει τα δόντια του και να διατηρήσει ένα υγιές στόμα.

Δεν χρειάζεται βούρτσισμα

Οδηγίες χρήσης:

Clean Teeth Oral Care Gel

Το gel αυτό αποτελεί έναν εύκολο τρόπο για να αφαιρέσετε την πλάκα και ταρτάρ. Απλώστε 2 σταγόνες σε κάθε πλευρά του στόματος του σκύλου σας καθημερινά σύμφωνα με τις οδηγίες, για να δείτε καθαρότερα δόντια σε 30 ημέρες ή λιγότερο. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν.

Dental Health Solution

Βοηθά αισθητά στη διατήρηση φρέσκιας αναπνοής σε 14 ημέρες ή λιγότερο, με καθημερινή χρήση σύμφωνα με τις οδηγίες. Προσθέστε 1 καπάκι στο μπολ του σκύλου σας με κάθε γέμισμα. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν.

Θα το βρείτε εδώ

Σχετικά άρθρα

Μολοσσός: Ποιος είναι ο αγαθός γίγαντας του ζωικού βασιλείου

Γιατί οι σκύλοι τρώνε πέτρες και τι μπορείτε να κάνετε για να τους σταματήσετε

10 τρόποι να ψυχαγωγήσετε τη γάτα σας αν ζείτε σε μικρό διαμέρισμα