string(0) ""

Τα προϊόντα υγιεινής για γάτες που θα σας σώσουν τη ζωή

Στέλλα Πανοπούλου

31/01/2024

Photo: Shutterstock

Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια στη φροντίδα μιας γάτας είναι η υγιεινή.

Οι γάτες είναι πολύ καθαρά ζώα. Μαθαίνουν να πηγαίνουν στην άμμο τους από πολύ μικρή ηλικία, την προτιμούν καθαρή και χωρίς έντονες μυρωδιές, κατά γενική ομολογία δεν λερώνουν το σπίτι εκτός αν έχουν κάποιο λόγο, και καθαρίζουν το τρίχωμά τους καθημερινά χρησιμοποιώντας τη γλώσσα τους.

Ευτυχώς, οι γάτες μας αναλαμβάνουν την καθαριότητά τους, οπότε τα μόνα πράγματα που χρειάζεται να φροντίσουμε εμείς είναι το βούρτσισμα με συχνότητα ανάλογη με το μήκος της τρίχας τους, καθώς και η συντήρηση της άμμου τους. Οι γάτες μας μπορεί να μας διευκολύνουν ιδιαίτερα πηγαίνοντας στην άμμο τους χωρίς να χρειάζονται βόλτα για να πάνε τουαλέτα. Αν δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε καμιά μέρα, όμως, και να βρούμε καμιά έκπληξη στον καναπέ, είναι σημαντικό να τηρούμε κάποιες προϋποθέσεις υγιεινής.

Η αμμολεκάνη της γάτας πρέπει να τοποθετείται σε ένα ήσυχο και ασφαλές σημείο. Αν υπάρχουν παραπάνω από μία γάτες στο σπίτι, πρέπει να τους παρέχουμε μία αμμολεκάνη παραπάνω από τον αριθμό τους. Συνιστάται να φτυαρίζουμε την άμμο καθημερινά, όπως και να αδειάζουμε και να πλένουμε την αμμολεκάνη μια φορά την εβδομάδα.

Για να αντιμετωπίσουμε τις δυσάρεστες οσμές και το σκόρπισμα της άμμου στο δωμάτιο, μπορούμε να επιλέξουμε μια αμμολεκάνη με κάλυμμα και πορτάκι – εκτός αν η γάτα μας δυσανασχετεί και προτιμά να νιώθει πιο ελεύθερη. Αποφύγετε την κλειστή τουαλέτα αν η γάτα σας έχει αναπνευστικά προβλήματα, καθώς δεν είναι ιδανικό να μένει πολλή ώρα μέσα στη σκόνη.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα καλύτερα προϊόντα υγιεινής για γάτες από το Pet City, και τα μοιραζόμαστε μαζί σας.

Moderna Flip Cat 50 Large Τουαλέτα Γάτας

Αν επιθυμείτε μια κλειστή τουαλέτα γάτας ώστε να περιορίζονται οι έντονες μυρωδιές και το σκόρπισμα της άμμου, αυτή η χαρούμενη φούξια τουαλέτα βρίσκεται μόνο ένα κλικ μακριά! Με εσωτερική κρυμμένη θήκη για το φτυαράκι. Εξωτερικές διαστάσεις: 50x39x37cm

Moderna Smart Cat Gray Τουαλέτα Γάτας

Μια απλή, μίνιμαλ, οικονομική, κλειστή τουαλέτα που θα κρατήσει μακριά τις μυρωδιές, και την άμμο μέσα. Εξωτερικές διαστάσεις: 54x40x41cm. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Stefanplast Τουαλέτα Γάτας Super Queen Γκρι/Άσπρο

Μεγάλη κλειστή αμμολεκάνη άσπρι-γκρι με φίλτρο ενεργού άνθρακα για απορρόφηση των οσμών. Εξωτερικές διαστάσεις: 55x71x46,5cm. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Record Deodorante Με Άρωμα Λεβάντας 1,2kg

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τις δυσάρεστες οσμές, δοκιμάστε ένα αποσμητικό με αρωματικούς μικρόκοκκους για την άμμο της γάτας. Καταπολεμά όλες τις ανεπιθύμητες μυρωδιές και είναι κατάλληλο για όλες τις άμμους. Αφήνει ευχάριστη μυρωδιά λεβάντας γύρω από την τουαλέτα. Για να το χρησιμοποιήσετε, στρώστε την άμμο στην τουαλέτα, ρίξτε 1-3 κουτάλια μικροκόκκων, και ανακατέψτε. Φυλάσσεται σε δροσερό μέρος και μακριά από παιδιά. Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

High Clean Fresh 6L

Αν επιθυμείτε μια άμμο υγιεινής υψηλής ποιότητας με άρωμα φρεσκάδας που δημιουργεί σβόλους, δοκιμάστε τη High Clean Fresh. Οικονομική και αρωματική, 99,5% χωρίς σκόνη, με υψηλά επίπεδα απορροφητικότητας. Παρασκευάζεται από άριστης ποιότητας λευκό μπετονίτη. Γεμίστε τη λεκάνη της γάτας με 7cm άμμου. Αφαιρείτε καθημερινά τους σβόλους και τα στερεά περιττώματα. Στη συνέχεια συμπληρώνετε ώστε η άμμος να είναι πάντα 7cm. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Cat’s White Box Natural 6L

Αν η γάτα σας δυσφορεί ή παρουσιάζει αναπνευστικά προβλήματα, προτιμήστε μια άοσμη άμμο, που όμως εξουδετερώνει τις οσμές. Από 100% απορροφητικό μπετονίτη υψηλής ποιότητας που δημιουργεί σβόλους. Μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Stefanplast Φίλτρο Ενεργού Άνθρακα Για Τουαλέτα Γάτας

Εφαρμόστε φίλτρο ενεργού άνθρακα στην τουαλέτα της γάτας σας ώστε να απορροφά τις δυσάρεστες οσμές. Το συγκεκριμένο φίλτρο είναι συμβατό με τις παρακάτω τουαλέτες:

Super Queen

Wivacat

Sprint Corner

Sprint Corner Plus

Cathy easy clean

Cathy comfort

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα

10 τρόποι να ψυχαγωγήσετε τη γάτα σας αν ζείτε σε μικρό διαμέρισμα

Με έλεγχο DNA βρέθηκε ποιος πέταξε τα κουτάβια στα Μέγαρα

Ο Μάνος Καρατζογιάννης μας μιλάει για τις μεγάλες του αγάπες, Όσκαρ και Ζορντί