string(0) ""

10 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα εντυπωσιακά Ακίτα

Μυρτώ Τζώρτζου

04/09/2023

Photo: Shutterstock

Τα Ακίτα είναι εντυπωσιακά σκυλιά τύπου spitz με αρχαία ιαπωνική καταγωγή.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γνωρίζετε για τα Ακίτα από το γεγονός ότι είναι δυνατά και ελκυστικά.

Ακολουθούν 10 γεγονότα για τα Ακίτα που θα σας διδάξουν πολλά για αυτή την ιστορική φυλή.

1. Κάποτε τα αποκαλούσαν «σκύλους της χώρας του χιονιού»

Μια φορά κι έναν καιρό, τα Akita ήταν απλά γνωστά ως «σκυλιά της χώρας του χιονιού», σύμφωνα με το Akita Club of America. Η φυλή καταγόταν από μια χιονισμένη, αγροτική, ορεινή περιοχή της Ιαπωνίας, όπου χρησιμοποιούνταν για να κυνηγούν αγριογούρουνα, ελάφια και τη μικρή αρκούδα Yezo. Υπάρχει ακόμη και μουσείο στην πόλη Odate αφιερωμένο στη φυλή.

2. Έχουν δάχτυλα με ιστό στα δάχτυλα των ποδιών

Τα Akitas έχουν δάχτυλα με ιστό για να μπορούν να περπατούν στο χιόνι. Αυτά τα δάχτυλα με ιστό κατανέμουν το βάρος τους πιο αποτελεσματικά. Ιστορικά, διατηρούν τις μπροστινές τους δαγκάνες, επειδή αυτοί οι «παγοκόφτες» τα βοηθούν να αναρριχηθούν από παγωμένα νερά.

3. Τα Akitas αποκτούν ενέργεια μόλις κρυώσει ο καιρός

Όταν ο καιρός γίνεται πιο δροσερός, τα σκυλιά φαίνεται να έχουν ένα κουμπί «turbo» που ενεργοποιείται. Αν υπάρχει χιόνι στο έδαφος, θα μείνουν έξω όλη μέρα κυνηγώντας λαγούς, σκίουρους και άλλα μικρά θηράματα, σε μια ασφαλώς περιφραγμένη αυλή, μέχρι να χρειαστεί να μπουν μέσα στο σπίτι.

4. Τα Akitas είναι εθνικοί θησαυροί στην Ιαπωνία

Κάποτε, η ιδιοκτησία των Ακίτα περιοριζόταν στην αυτοκρατορική οικογένεια και την άρχουσα αριστοκρατία. Η φροντίδα και η σίτιση των Ακίτα περιγράφονταν λεπτομερώς σε περίτεχνη τελετή και χρησιμοποιούνταν ειδικά λουριά για να δηλώνουν τον βαθμό των Ακίτα και το κύρος του ιδιοκτήτη τους.

5. Η πνευματική σημασία συνδέεται με τη φυλή

Όταν γεννιέται ένα παιδί στην Ιαπωνία, η περήφανη οικογένεια λαμβάνει συνήθως ένα μικρό άγαλμα ενός Ακίτα, που σηματοδοτεί τις ευχές για υγεία, ευτυχία και μακροζωία.

6. Η Helen Kelle φέρεται να έφερε το πρώτο Ακίτα στις ΗΠΑ

Η διάσημη συγγραφέας και πολιτική ακτιβίστρια Helen Keller πιστώνεται ότι έφερε το πρώτο Ακίτα στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1937. Λέγεται ότι εμπνεύστηκε από τον θρυλικό Χάτσικο, τον πιστό σκύλο που έγινε παγκοσμίως γνωστός επειδή περίμενε εννέα χρόνια σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό ελπίζοντας ότι ο νεκρός ιδιοκτήτης του θα επέστρεφε. Η Keller βρήκε ότι τα σκυλιά ήταν «ευγενικά, συντροφικά και αξιόπιστα».

7. Το σήμα κατατεθέν της φυλής είναι η ουρά τους

Το σήμα κατατεθέν των Ακίτα είναι η βελούδινη ουρά που συνήθως τυλίγεται στην πλάτη τους. Το σύνολο της ουράς κάθε σκύλου είναι μοναδικό. Όταν βλέπετε μια ομάδα από ουρές Ακίτα, πολύ λίγες μοιάζουν ίδιες.

8. Είναι πολύ καθαρά

Τα Akitas περιποιούνται τον εαυτό τους όπως μια γάτα. Αυτή η φυλή είναι συνήθως πολύ καθαρή και το να τακτοποιούν το σπίτι δεν αποτελεί συνήθως πρόβλημα.

9. Είναι ευέλικτα σκυλιά

Τα Akitas είναι μέλη ομάδας θεραπείας. Αρκετές εκατοντάδες Akitas έχουν καταχωρηθεί ως σκύλοι θεραπείας. Ορισμένα έχουν αποκτήσει τον τίτλο AKC Therapy Dog και μπορεί κανείς να τα δει να επισκέπτονται γηροκομεία και νοσοκομεία και να κάνουν προγράμματα ανάγνωσης με παιδιά σε σχολεία και βιβλιοθήκες. Αν και τα Akitas βλέπουμε συχνά στο ρινγκ της Διαμόρφωσης, συμμετέχουν επίσης σε άλλα αθλήματα σκύλων, όπως η υπακοή και η επιδεξιότητα.

10. Τα Akitas είναι ανεξάρτητα και έξυπνα

Ανεξάρτητα και μερικές φορές απόμακρα με τους ξένους, τα Akitas είναι κοντά με τους ιδιοκτήτες τους και δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς. Εξαιρετικά έξυπνα, ισχυρογνώμονες και περήφανα, τα Ακίτα ανταποκρίνονται καλύτερα σε εντολές με σεβασμό και τεχνικές θετικής εκπαίδευσης που βασίζονται στο κίνητρο.

Σχετικά άρθρα

Οι δύο σημαντικές εντολές που πρέπει να διδάξετε στον σκύλο σας και θα βοηθήσουν στην καθημερινότητά σας

Οι ερωτήσεις που θα σας έκανε η γάτα σας αν μπορούσε να μιλήσει

Αυτές είναι οι πραγματικές διαφορές ανάμεσα στους σκύλους και τους λύκους