string(0) ""

Η απίθανη οικογένεια της ηθοποιού Μαρίας Αντουλινάκη

Μαρία Ευαγγέλου

08/02/2024

«Τη Μαλού την υιοθέτησα πριν 15 χρόνια, με προτροπή της αδελφής μου Σύλβιας που τότε συγκατοικούσαμε. Εγώ δεν είχα ποτέ δικό μου σκυλί μέχρι τότε. Είχαν περάσει πολλά σκυλιά από το σπίτι μου, όμως κηδεμόνες ήταν άλλοι. Οι γονείς μου, ο φίλος μου, η φίλη μου…

Ήξερα από σκυλιά αλλά δεν ήταν η ίδια ευθύνη τώρα. Έπρεπε να φροντίζω για την τροφή της, τις επισκέψεις στον γιατρό της, τις βόλτες της και την εκπαίδευσή της. 

Η Μαλού είναι ένα πανέξυπνο σκυλί που καταλαβαίνει τα πάντα. Ίσως γιατί πάντα της μιλούσα σαν να ‘ναι άνθρωπος. Καταλαβαίνει πότε είμαι χαρούμενη αλλά κυρίως καταλαβαίνει και διαισθάνεται τον πόνο μου, όπου κι αν είναι αυτός. 

Είναι γεννημένη μάνα, για να προστατεύει όποιον έχει ανάγκη.

Ακόμα και τώρα που είναι πλέον 15 χρόνων και που ευτυχώς δεν έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, νοιάζεται για μένα αλλά και την Coco. 

Η Coco είναι το νέο μέλος της οικογένειάς μας! Δεν είχα σκοπό να υιοθετήσω άλλον σκύλο γιατί ζω μόνη μου και χωρίς μεταφορικό μέσο, πράγμα που είναι αγχωτικό ακόμα και για ένα σκυλί. Φοβάμαι μην πάθει κάτι όταν λείπω σε γύρισμα ή στο θέατρο, ότι δε θα προλάβω να την πάω στο ιατρείο.

Αλλά κυρίως, γιατί πίστευα ότι στα γεράματά της η Μαλού θα πρέπει να έχει την απόλυτη προσοχή και αφοσίωσή μου.

Το καλοκαίρι, λοιπόν, του 2022, 5 Αύγουστου που η Μαλού είχε τα γενέθλιά της, η φαρμακοποιός της γειτονιάς μου, μου στέλνει μια αγγελία με ένα σκυλάκι που είναι ίδιο με τη Μαλού και τη φωνάζουν και Μαλού! 

Δεν το σκέφτηκα καθόλου, έστειλα μήνυμα και την πήρα τελικά. Στην αρχή σκεφτόμουν ότι θα τη δώσω σε κάποιον δικό μου άνθρωπο για να τη βλέπω.

Ήταν αδύνατο να μην την αγαπήσεις όμως και βασικό κριτήριο στην απόφασή μου να την κρατήσω ήταν η Μαλού. 

Τη δέχτηκε με τόση αγάπη και αφοσίωση, την υιοθέτησε πρώτη αυτή. Την έμαθε να πηγαίνει στην πάνα για την ανάγκη της, την προστατεύει απ’ όλους τους κινδύνους. Αλλά κυρίως την “ενεργοποίησε”. Είχε πλέον “περιστατικό” ως μάνα.

Δεν με αφήνει να τη μαλώνω, ακόμα κι αν η Coco έτρωγε τα πόδια του κρεβατιού μου! Ούτε όταν τη βάζω τιμωρία. Αλλά και η Coco τη λατρεύει αλλά και τη ζηλεύει λιγάκι. Θέλει μάλλον να γίνει σαν αυτή…

Είναι τόσο ίδιες που όλοι με ρωτούν αν είναι παιδί της. Φυσικά, της άλλαξα όνομα για να μπορέσουμε να έχουμε επικοινωνία μέσα και έξω από το σπίτι.

Τη Μαλού την έπαιρνα ως τώρα σχεδόν πάντα στη δουλειά μου. Έχει μάθει να παρακολουθεί την πρόβα, να είναι ήσυχη όταν πάμε πλάνο στα γυρίσματα και όταν κάναμε διάλειμμα το καταλάβαινε αμέσως και ήταν έτοιμη για παιχνίδι. 

Τώρα πια που δεν αντέχει την ταλαιπωρία, μένει σπίτι και τη θέση της έχει πάρει η Coco. Αν και ακόμα είναι στην εκπαίδευση, δείχνει να μαθαίνει εύκολα. Μένει στο καμαρίνι πια και με περιμένει όταν είμαι στη σκηνή, δεν γαυγίζει καθόλου. Και όλοι φυσικά την αγαπούν και αυτή δέχεται τα χάδια και τα παιχνίδια τους. Όταν δεν την παίρνω στο θέατρο νευριάζει πολύ και μου φωνάζει!

Είναι τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες αλλά παρόλα αυτά αγαπιούνται και φυσικά τις αγαπώ και τις δυο. 

Το τραγούδι που τους λέω συχνά είναι: 
“Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω
Απ’ τη Μαλού κι απ’ την Κοκό
Ποια να διαλέξω
Τη Μαλού την αγαπώ
Μα μ’ αρέσει κι η Κοκό”

Είναι από τα μόνα πράγματα που δεν μετάνιωσα στη ζωή μου. Είναι τα παιδιά μου και χωρίς αυτά η ζωή μου σίγουρα θα ήταν πολύ χειρότερη».

*Η Μαρία Αντουλινάκη είναι ηθοποιός. Στην τρέχουσα σεζόν συμμετέχει στην παράσταση “ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ” των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου και σε guest εμφάνιση στο σήριαλ του Alpha “ΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ”.

Σχετικά άρθρα

Οι δύο σημαντικές εντολές που πρέπει να διδάξετε στον σκύλο σας και θα βοηθήσουν στην καθημερινότητά σας

Οι ερωτήσεις που θα σας έκανε η γάτα σας αν μπορούσε να μιλήσει

Αυτές είναι οι πραγματικές διαφορές ανάμεσα στους σκύλους και τους λύκους