string(0) ""

Παναγιώτης Ραφαηλίδης: «Joey σε ευχαριστώ που υπάρχεις»

Μαρία Ευαγγέλου

10/06/2024

«Αρχικά να σας πω πως συνειδητοποιώ πως δυσκολεύομαι να περιγράψω τον Joey ως “το αγαπημένο μου ζωάκι”.

Γιατί ο Joey ορκίζομαι πως είναι άνθρωπος! Τέτοια είναι η προσωπικότητα του, τέτοια η επικοινωνία που έχουμε, τέτοια η αγάπη που του έχουμε και μας έχει οικογενειακώς! 

Ο Joey είναι ένας μικρόσωμος Μαλτέζος με το πιο σαγηνευτικό μη ευθυγραμμισμένο βλέμμα του κόσμου. Ήταν 2016 όταν αποφάσισα πως δεν μπορώ άλλο να αντισταθώ στην ανάγκη μου να δώσω αγάπη σε ένα σκυλάκι. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να υιοθετήσω ένα αδεσποτάκι. Υποφέρω δυστυχώς από αλλεργία στο τρίχωμα των ζώων και ψάχνοντας έμαθα πως υπάρχουν 3-4 ράτσες με «υποαλλεργικό» τρίχωμα. Με μαλλί που μοιάζει με το δικό μας και που δεν θα με πείραζε.

Έτσι έψαξα και μέσω αγγελίας βρήκα το Joey. Ήταν σχεδόν δυο μηνών τότε και τον βρήκα στα Γιάννενα, κουτάβι από γέννα ιδιοκτήτη που δεν ήταν κατά τα λεγόμενα του εκτροφέας και «έτυχε» να του γεννήσουν τα μαλτεζάκια του και τα έδινε σε μια συμβολική τιμή. Όντως πλήρωσα το αντίτιμο, και θα παραλάμβανα το μικρό λίγες μέρες μετά. 

Όταν συναντηθήκαμε για να τον πάρω, διαπίστωσα πως στο όχημα βρίσκονταν κλουβάκια με κάθε λογής κουτάβια, ζωηρά και ευδιάθετα, με μοναδικό υποτονικό και ασθενικό τον Joey. Ο άνθρωπος αυτός, λοιπόν, που προφανώς ήταν παράνομος εκτροφέας μου είπε με κάθε κυνισμό πως δεν θα ζήσει το κουτάβι και να διαλέξω ένα άλλο.

Μη σας τα πολυλογώ, τον άρπαξα, το επόμενο χάραμα ήμουν ήδη στο κτηνιατρείο και μαζί με τη γιατρό κάναμε τα πάντα για να σώσουμε το εξαντλημένο παραμελημένο κουτάβι μου. Τα καταφέραμε και έκτοτε είναι ο πιο ζωηρός, ο πιο παιχνιδιάρης, ο πιο αγαπησιάρης σκυλάκος της γης. Του έμεινε μόνο μια ευαισθησία στο στομάχι από όλη αυτή την ταλαιπωρία, μα γλιτώσαμε τα χειρότερα. 

Με τον Joey κοιμόμαστε αγκαλιά, κάνουμε τα πάντα παρέα και είναι αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας μας. 

Περνάει τέλεια με τους γονείς μου, υποδέχτηκε με αγάπη τα ανίψια μου που και αυτά τον λατρεύουν, είναι  λιχούδης μέχρι αηδίας και η ευαισθησία στο στομάχι του είναι ο μόνος παράγοντας δυστυχίας του. Απεχθάνεται τον ήχο που κάνουν οι νάιλον σακούλες, τρέμει τους κρότους των βεγγαλικών, απολαμβάνει να κάνει έρωτα βραδιά αξημέρωτα με το λούτρινο ρινόκερο του, και ακόμα περισσότερο να με ακολουθεί όπου κι αν πηγαίνω μέσα στο σπίτι, με το ίδιο γουρλωμένο σοβαρό και σκεπτικό βλέμμα που μπορεί να με κάνει να λιώσω. 

Νιώθω πως ποτέ δεν θα τον κοιτάξω και θα πω “α ο Joey”. Πάντα θα τον κοιτώ και αυτό θα φέρνει μια μίνι ερωτική εξομολόγηση με λόγια λατρείας που ούτε σε άνθρωπο δεν έχω πει σε αυτό το βαθμό.

Ο Joey με κάνει καλύτερο άνθρωπο με τρόπο που δυσκολεύομαι να σας εξηγήσω. Μόνο οι άνθρωποι που ζουν ή έζησαν με ένα ζωάκι μπορούν να με νιώσουν.

Joey σε ευχαριστώ που υπάρχεις! Θα κάνω τα πάντα για να σε κρατήσω ασφαλή για όσα περισσότερα χρόνια γίνεται!»

Ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης είναι τραγουδιστής, παρουσιαστής και YouTuber.

Σχετικά άρθρα

Αυτόματες ταΐστρες και ποτίστρες: τα απόλυτα gadgets για το κατοικίδιό σας

Οι καλύτερες ταΐστρες και ποτίστρες για το κατοικίδιό σας

Έρευνα: Οι ελέφαντες απευθύνονται ο ένας στον άλλον χρησιμοποιώντας ονόματα