string(0) ""

Η Plus2Feet διοργάνωσε την πρώτη Ημερίδα για τα Ανάπηρα Ζώα στην Ελλάδα

Στέλλα Πανοπούλου

04/07/2024

Photo: Plus2Feet

Υπάρχουν ζωάκια που είναι πολύ τυχερά, και ζουν σε υπέροχα σπίτια μαζί με οικογένειες που τα λατρεύουν. Δυστυχώς, όμως, αυτή η συνθήκη δεν ισχύει για όλα τα ζώα.

Τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια αντιμετωπίζουν καθημερινά κινδύνους, μοναξιά, και κακομεταχείριση. Ακόμα, μέχρι πρότινος, τα ανάπηρα ζωάκια έμεναν παραμελημένα, εγκαταλείπονταν, ή ευθανατώνονταν.

left arrow
right arrow

Ευτυχώς, σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν το λιθαράκι τους στον αγώνα της φιλοζωίας, παλεύοντας να χαρίσουν σε όλα τα ζώα ένα καλύτερο μέλλον. Ο Βασίλης Τζιγκούρας, ιδρυτής της Plus2Feet, είναι ένας από αυτούς, και κοντά 10 χρόνια τώρα κατασκευάζει αναπηρικά αμαξίδια που υπόσχονται μια καλύτερη ζωή σε ανάπηρα ζωάκια. Σε συνεργασία με έμπειρους συνεργάτες και εθελοντές, η Plus2Feet διοργάνωσε πρόσφατα την πρώτη ημερίδα για τα ανάπηρα ζώα στην Ελλάδα. Πέραν αυτού και εν όψει των πυρκαγιών που δυστυχώς μαστίζουν κάθε καλοκαίρι τη χώρα μας, η Plus2Feet ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει δωρεάν την κατασκευή αναπηρικών αμαξιδίων για τα πυρόπληκτα ζωάκια.

Ζητήσαμε από τον Βασίλη Τζιγκούρα να μας πει περισσότερα.

Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία σας από την πρώτη ημερίδα για τα ανάπηρα ζωάκια στην Ελλάδα; Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου;

Η πρώτη ημερίδα για τα ανάπηρα ζώα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο πολιτιστικό κέντρο Καμίνι του δήμου Γαλατσίου. Παρα τη ζέστη και την έξοδο των εκδρομέων για Σαββατοκύριακο, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν παραπάνω από θετική. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ανάπηρα ζωάκια από ανθρώπους της Plus2feet, επιστημονικούς συνεργάτες, εκπαιδευτικούς αλλά και σημαντικούς εκπροσώπους του φιλοζωικού κινήματος στην Ελλάδα. 

Η πρόεδρος της Dogs’ Voice Έλενα Δέδε, η υπεύθυνη προγραμμάτων της Animal Action Σεραφίνα Αβραμίδου, ο μηχανικός σχεδίασης Θύμιος Αποστολάκης, η εκπαιδευτικός Νόνικα Στάμου, ο ιδρυτής της Plus2feet Τζιγκούρας Βασίλης, οι αντιδήμαρχοι της δημοτικής αρχής του δήμου Γαλατσίου και η δημοσιογράφος Άλκηστη Ζαλοκώστα πλαισίωσαν αυτή την όμορφη εκδήλωση. Επίσης, δε θα μπορούσε να λείψει η υπέροχη σκυλίτσα Βαγγελιώ, η οποία κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και έδειξε πόσο ωραία είναι η ζωή. Επίσημοι υποστηρικτές της ημερίδας ήταν η Pet Chef, η Anima Strath και ο Γατομπαμπάς Μάστορας.

Έχετε να μοιραστείτε κάποια εμπειρία από την επαφή σας με ζωάκια που έχουν βληθεί από φυστικές καταστροφές ή πολέμους;

Η Plus2feet έχει δωρίσει στο παρελθόν αμαξίδια σε ζωάκια που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες. Ολα τα περιστατικά είναι μοναδικά, αυτό όμως που μου έμεινε χαραγμένο στη μνήμη είναι κάποια σκυλάκια από την εμπόλεμη Ουκρανία που απεγκλωβίστηκαν από τα χαλάσματα χωρίς να αισθάνονται τα πίσω τους ποδαράκια. 

Ελπίζουμε να βλέπουμε συχνά τέτοια εγχειρήματα στη χώρα μας.

Σχετικά άρθρα

Σπέτσες: Τουρίστρια έπεσε στη θάλασσα για να σώσει γατάκι που πνιγόταν

Πώς να ενθαρρύνετε τη γάτα σας να πίνει περισσότερο νερό

Πώς θα καταλάβετε αν ένα γατάκι χωρίστηκε νωρίς από τη μαμά του – Τι να κάνετε για να το βοηθήσετε