string(0) ""

Η τροφή που επέλεξα για τη γάτα μου – Την κρατά υγιή χωρίς να της προσθέτει βάρος

Στέλλα Πανοπούλου

09/11/2023

Photo: Shutterstock

Η Μινέρβα είναι η ζωή μου.

Θα έκανα τα πάντα γι’ αυτήν. Την αγαπώ στο σημείο που το άγχος σχετικά με την υγεία και την ευζωία της – όπως και του αδερφού της – με καταβάλλει συνεχώς. Για καιρό έψαχνα την ιδανική, ολοκληρωμένη τροφή για να νιώθω βέβαιη πως κάνω ό,τι περνάει απ’ το χέρι μου για να είναι και οι δύο γάτες μου καλά.

Από τότε που διάβασα για τους υδατάνθρακες με τους οποίους είναι γεμάτες οι περισσότερες γατοτροφές του εμπορίου, και τους οποίους ο οργανισμός της γάτας δεν χρειάζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, ξεκίνησαν οι αμφιβολίες. Η Μινέρβα είχε περάσει και ουρολοιμώξεις όταν ήταν μικρή – δεν είναι να παίζει κανείς με αυτά τα πράγματα. Της έδινα ειδική τροφή, και για καιρό φοβόμουν να αλλάξω, για την περίπτωση που θα εμφάνιζε ξανά προβλήματα στο ουροποιητικό.

Τη Farmina μου την ανέφερε πρώτη φορά η κτηνίατρος. Τελικά, αποφάσισα να δοκιμάσω τις ζωοτροφές, αφού έκανα αρκετή έρευνα σχετικά με τα συστατικά και τη θρεπτική τους αξία. Τρία πράγματα με απασχολούσαν: Θα συνεχίζαμε να αποφεύγουμε τις ουρολοιμώξεις; Θα παρέμενε σταθερό το βάρος της; Και το κυριότερο: θα άρεσε η τροφή στη Μινέρβα;

Πρόγραμμα PetCare και σύμβουλος Genius

Το πρώτο μου βήμα ήταν να επισκεφτώ την ιστοσελίδα της Farmina και να ακολουθήσω την απλή και κατανοητή διαδικασία μέσα απ’ την οποία μαθαίνει κανείς, εισάγοντας τα στοιχεία της γάτας ή του σκύλου του, ποια τροφή πρέπει να επιλέξει και τι πρέπει να προσέχει ως προς την υγεία του. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, η ιστοσελίδα της Farmina μου πρότεινε την τροφή N&D Quinoa Urinary Duck.

N&D Quinoa Urinary Duck

Πρόκειται για μια πλήρη και λειτουργική τροφή για γάτες που περιέχει πάπια, κινόα, κράνμπερι και χαμομήλι. Προτείνεται ειδικά για την πρόληψη των λίθων στρουβίτη και της νόσου του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος της γάτας. Είναι αυτό που οι κτηνίατροι αποκαλούν “τροφή συντήρησης” για τα προβλήματα του ουροποιητικού. Δεν είναι, δηλαδή, μια κλινική δίαιτα που δίνουμε στη γάτα για να αντιμετωπίσουμε μια κρίση προβλημάτων με το ουροποιητικό σύστημα, αλλά μια τροφή που μπορεί να λαμβάνει εφόρου ζωής, με στόχο την πρόληψη αυτών των προβλημάτων.

Η σειρά N&D Quinoa έχει ως βασικό συστατικό που την διαφοροποιεί την quinoa. Σε διάφορες καταστάσεις, τόσο φυσιολογικές όσο και παθολογικές, αυτό το είδος διατροφικής υποστήριξης προωθεί την πέψη, την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και την υγεία του εντέρου, προσφέρει πολύτιμα αμινοξέα – τα οποία είναι σπάνια στα λαχανικά, ιχνοστοιχεία, και φυσικά αντιοξειδωτικά. Επίσης, έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, δεν περιέχει γλουτένη, και είναι πλουσιότερη σε θρεπτικά συστατικά σε σχέση με τα δημητριακά που περιέχουν οι περισσότερες γατοτροφές. Πρόκειται για βιολογική quinoa που καλλιεργείται στην Ιταλία. Η quinoa δεν χρειάζεται ειδική επεξεργασία όταν καλλιεργείται, αποτελώντας έτσι, ένα πιο υγιεινό και φυσικό λαχανικό.

Αντίθετα με άλλες γατοτροφές, η σειρά N&D της Farmina δεν περιέχει καθόλου τεχνητά συντηρητικά και δημητριακά, ενώ αποτελείται κατά 94% από ζωική πρωτεΐνη. Ακόμα, είναι πλούσια σε μακράς διάρκειας βιταμίνες υψηλής ποιότητας. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι τόσο η Μινέρβα, όσο και ο αδερφός της, ο οποίος επίσης στο παρελθόν είχε πρόβλημα με ουρολοιμώξεις, λατρεύουν τη γεύση της νέας τους τροφής. Όταν γέμισα για πρώτη φορά την ταΐστρα, και οι δύο γάτες μου «έπεσαν με τα μούτρα» λες και είχαν να φάνε χρόνια. Μέχρι σήμερα αναγκάζομαι να τα ταΐζω χωριστά για να μην μαλώνουν την ώρα του φαγητού.

Τα αποτελέσματα της τροφής N&D της Farmina με έχουν καταπλήξει. Προσέχω ιδιαίτερα για να βεβαιώνομαι ότι και τα δύο γατάκια πηγαίνουν τουαλέτα τακτικά. Το βάρος τους έχει παραμείνει σταθερό, και κανένα από τα δύο δεν έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα στο ουροποιητικό του σύστημα. Η Μινέρβα φαίνεται τρισευτυχισμένη. Όποτε βρισκόμαστε στο ίδιο δωμάτιο τρίβεται νωχελικά και με ικανοποίηση πάνω στην ταΐστρα της.

Όσο για μένα, έχω αρχίσει να καθησυχάζομαι ως προς την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με παθήσεις του κατώτερου ουροποιητικού, καθώς η N&D Quinoa Urinary βοηθά στη ρύθμιση του pH των ούρων, διατηρώντας χαμηλό το επίπεδο μαγνησίου και το επίπεδο των πρωτεϊνών. Παρόλα αυτά, δεν παραλείπω να ελέγχω συστηματικά τις αμμολεκάνες των δύο γατών μου, και να ακολουθώ τις συμβουλές της κτηνιάτρου μου. Και σε αυτό, έρχεται να με βοηθήσει η Farmina.

Εφαρμογή FarminaGenius

Με τη βοήθεια της δωρεάν εφαρμογής Farmina Genius, μπορώ να καταγράφω και να βλέπω συγκεντρωμένες ανά πάσα στιγμή όλες τις σημαντικές πληροφορίες σε σχέση με την υγεία της Μινέρβας. Με το που άνοιξα για πρώτη φορά την εφαρμογή, ακολούθησα τις οδηγίες για να μου αντιστοιχιστεί μια ειδική Genius διατροφική σύμβουλος που εξυπηρετεί την περιοχή κατοικίας μου. Μπορώ όποτε θέλω να κανονίσω ένα ραντεβού με τη σύμβουλο διατροφής μου και να συζητήσω οποιαδήποτε απορία ή ανησυχία έχω σχετικά με το πρόγραμμα διατροφής της γάτας μου.

Το να αισθάνομαι ότι υπάρχει κάποια ειδικός την οποία μπορώ να εμπιστευτώ σε θέματα διατροφής, σε συνδυασμό με την κτηνίατρό μου, με καθησυχάζει και με βοηθά να ξέρω ότι λαμβάνω τις κατάλληλες αποφάσεις.

Επιπλέον, καταχωρώντας στην εφαρμογή πληροφορίες για τη Μινέρβα και τον αδερφό της, όπως το φύλο, τη φυλή, την ηλικία, το βάρος τους, και αν είναι στειρωμένα, έχω πλέον πρόσβαση σε μια ιδιαίτερα λειτουργική “ατζέντα”. Έχω, δηλαδή, συγκεντρωμένες πληροφορίες όπως τα στοιχεία επικοινωνίας της κτηνιάτρου μου, τις εξετάσεις που κάνει η Μινέρβα μαζί με τα αποτελέσματά τους, ενώ καταγράφω και την ημερήσια πρόσληψη νερού της. Θυμάμαι μια περίοδο που μου φαινόταν ότι η Μινέρβα έπινε πολύ νερό και, όπως κάθε φορά που παρατηρώ κάτι που μου φαίνεται περίεργο, είχα φοβηθεί ότι μπορεί να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας. Με αυτή τη λειτουργία, μπορώ να έχω συνεχώς την πλήρη επιτήρηση κάθε παραμέτρου της υγείας των γατών μου.

Επιπλέον, έχω πρόσβαση σε ένα πλάνο διατροφής που μεταβάλλεται όσο οι γάτες μου μεγαλώνουν και περνούν σε διαφορετικές φάσεις με διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Με το Farmina Genius Pet Care Program μπορώ να ελέγχω συνεχώς την κατάσταση της υγείας της κάθε γάτας μου, μέσα από την καταγραφή 5 σημαντικών παραμέτρων. Συμπληρωματικά με την κτηνίατρό μου το Pet Care Program της Farmina με βοηθά να νιώθω ασφαλής σχετικά με την υγεία των κατοικιδίων μου.

Προτείνω ανεπιφύλακτα τη σειρά N&D της Farmina, και ελπίζω να ταιριάξει στα αγαπημένα σας κατοικίδια όπως ταίριαξε και στα δικά μου.

Σχετικά άρθρα

Τι πρέπει να κάνετε όταν δείτε έναν άγνωστο σκύλο να έρχεται τρέχοντας πάνω σας

Πώς νιώθει κάθε γενιά για τα κατοικίδια; Ερευνητές στην Αμερική απαντούν

Γιατί η γλώσσα της γάτας είναι σαν γυαλόχαρτο