string(0) ""

Τα πιο ολοκληρωμένα συμπληρώματα διατροφής για τον σκύλο ή τη γάτα σας

Στέλλα Πανοπούλου

27/03/2024

Ο χειμώνας μπορεί να τελείωσε και το κουτάκι με τη βιταμίνη C να μπήκε στο ντουλάπι, αλλά πολλοί από εμάς συνεχίζουμε να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής για να καλύψουμε ανάγκες του οργανισμού μας τις οποίες μπορεί να μην καλύπτει πλήρως η διατροφή μας.

Αντίστοιχα, οι κηδεμόνες κατοικιδίων συχνά δίνουν συμπληρώματα διατροφής και στα αγαπημένα τους ζώα συντροφιάς, ώστε να είναι βέβαιοι ότι λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που τους είναι απαραίτητα για την καλή υγεία και την ευημερία τους.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής για σκύλους και γάτες, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την άσκηση και μια ισορροπημένη διατροφή, μπορούν όμως να συμπληρώσουν τα ευεργετικά αποτελέσματά τους. Ιδιαίτερα οι περιπτώσεις ζώων με κάποια ασθένεια ή τάση για εμφάνισή της μπορούν να ωφεληθούν από την προσθήκη κάποιου συμπληρώματος στη διατροφή τους. Μπορεί να μην αποτελούν πανάκεια, αλλά πολλά συμπληρώματα διατροφής μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην πρόληψη διάφορων ασθενειών ή στην αποτροπή της εξέλιξής τους.

Κάποιες από τις παθήσεις που μπορεί να προληφθούν ή να τεθούν υπό έλεγχο με τη βοήθεια των συμπληρωμάτων διατροφής είναι η αρθρίτιδα, οι παθήσεις της καρδιάς, του ήπατος, των νεφρών, και του ουροποιητικού συστήματος. Ακόμα, πολλά συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση του τριχώματος, των οστών, του δέρματος, καθώς και τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

Να θυμάστε ότι πάντα πρέπει να συζητάτε τις επιλογές σας σχετικά με την υγεία και τη διατροφή του σκύλου σας με τον κτηνίατρό σας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το πιο κατάλληλο προϊόν για τον σκύλο ή τη γάτα σας. Εμείς ψάξαμε στο Pet City και βρήκαμε για εσάς τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής στην αγορά.

Purina Pro Plan Dog Natural Defences+ Συμπλήρωμα Διατροφής σε Δισκία 67gr

Συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σε δισκία, για ενήλικους και ηλικιωμένους σκύλους όλων των φυλών. Το κυτταρικό τοίχωμα ζύμης (πηγή β-γλυκανών) που περιέχει η συνταγή, μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της φυσικής άμυνας και στην υποστήριξη της ανοσοποιητικής απόκρισης του σκύλου. Συνιστάται κατά τη διάρκεια των εποχιακών αλλαγών, των περιόδων στρες και της αλλαγής συνηθειών, καθώς και όπου απαιτείται ισχυρό ανοσοποιητικό.  Είναι εύγευστο και χορηγείται εύκολα, απλώς το προσθέτετε στην τροφή ή το δίνετε απ’ ευθείας στο στόμα. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τεχνητές χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Purina Pro Plan Cat Natural Defences+ Συμπλήρωμα Διατροφής σε Σκόνη 60gr

Συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σε σκόνη, για ενήλικες και ηλικιωμένες γάτες. Το κυτταρικό τοίχωμα ζύμης (πηγή β-γλυκανών) που περιέχει η συνταγή, μπορεί να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της φυσικής άμυνας και στην υποστήριξη της ανοσοποιητικής απόκρισης της γάτας. Συνιστάται κατά τη διάρκεια των εποχιακών αλλαγών, των περιόδων στρες και της αλλαγής συνηθειών, καθώς και όπου απαιτείται ισχυρό ανοσοποιητικό. Είναι εύγευστο και χορηγείται εύκολα, απλώς το προσθέτετε στην τροφή ή το δίνετε απ’ ευθείας στο στόμα. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, τεχνητές χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Tonisity Doggy Rade Ισοτονικό Ρόφημα 250ml

Πρεβιοτικό ρόφημα που υποστηρίζει την καλή εντερική υγεία στους σκύλους. Τα πρεβιοτικά βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας του εντέρου, βελτιώνουν την πέψη και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Αυξάνει την πρόσληψη υγρών και περιέχει ηλεκτρολύτες, βοηθώντας τους σκύλους να ενυδατωθούν γρήγορα μετά την άσκηση, όταν υπερθερμανθούν (σε εσωτερικούς χώρους σε θερμαινόμενα δωμάτια κατά τη διάρκεια πιο κρύου καιρού, σε εξωτερικούς χώρους σε άμεσο ηλιακό φως όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός) ή ενθαρρύνει τους ηλικιωμένους σκύλους να πίνουν πιο τακτικά, βοηθώντας τους να αποφύγουν την αφυδάτωση. Είναι έτοιμο για κατανάλωση και έχει επανασφραγιζόμενη συσκευασία για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε και να το δώσετε στο σκύλο σας μια ζεστή μέρα για να τη βοηθήσετε να δροσιστεί, με τα ίδια οφέλη για την υγεία του. 

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Tonisity Kitty Rade Ισοτονικό Ρόφημα 250ml

Πρεβιοτικό ρόφημα που ενθαρρύνει την ενυδάτωση στις γάτες. Τα πρεβιοτικά βοηθούν στην υποστήριξη της υγείας του εντέρου, βελτιώνουν την πέψη και την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών. Το ρόφημα είναι εμπλουτισμένο με γλουταμικό οξύ, ένα αμινοξύ που είναι ευεργετικό για τη λειτουργία του εντέρου. Περιέχει επίσης ταυρίνη, ένα απαραίτητο αμινοξύ για τις γάτες, το οποίο προάγει την υγεία των ματιών και την υγεία της καρδιάς. Είναι έτοιμο για κατανάλωση και έχει επανασφραγιζόμενη συσκευασία για να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε. Μπορείτε επίσης να το καταψύξετε και να το δώσετε στη γάτα σας μια ζεστή μέρα για να τη βοηθήσετε να δροσιστεί, με τα ίδια οφέλη για την υγεία της. 

Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα

Μπορεί να βαρεθεί ο σκύλος σας την τροφή του; Τι πρέπει να κάνετε σε κάθε περίπτωση

Τεχνητή νοημοσύνη και φροντίδα κατοικιδίων – Τι λένε οι κτηνίατροι

Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε κάνει το κατοικίδιό σας κακομαθημένο